søndag 11. april 2010

Vår og soooool!

Idag som igår sto vi opp til strålende sol! Igår var Hais og jeg på et par loppemarkeder hvor jeg fant et par skatter på det ene, men ingenting på det andre. Skal legge ut mer om det senere.


Idag pakket vi sekken og tok med alle fire småtroll ut i vårsola. Vi kjørte et kort stykke opp til der skogen begynner rett nedenfor fjellet, satte på selene til dyra og la ivei. I snegletempo da en gikk i turobfart forover, en gikk i sneglefart bakover, en ville heller gå i den andre grøfta og en nektet å røre på seg... Og dette rulerte jevnt over... Men vi hadde sekk, og når de ikke ville gå fikk de sitte oppi der.

Amee og Arinya foran, Brak i bakgrunnen.

Selv om Arinya er opp-og-ned: opp i sekken og ned på bakken omatt og omatt. Vi kom ikke mange hundre meterne opp grusveien, men fant en benk i solskinnet, la sekken på bakken, satte frem en vannskål og mat til de små mens vi nøt den varme solen.

Arinya raider sekken mens Amee tar en matbit.

Og selv om en kanskje slappet av eller sov, så var det en eller to som vandret, gravde i sekken, spiste eller...eller... Amee var spesielt aktiv og peila hele tiden inn hjemveien så langt Flexi-båndet rakk.

"Mamma?..."

"Kan jeg få komme opp?"

Arinya lå for det meste i fanget mitt og døste i sola.

Og hun fikk sove i fanget.

Bulder og Brak vekslet mellom å grave eller sove i sekken, døse på fanget eller på/under/ved siden av benken eller tusle litt rundt.

Buldet kapret fanget til far først...

...før Brak kom og la seg oppå...

Uansett, de roet seg alle fire til slutt. Vi satt vel i skogen i over to timer og bare slappet av, nøt sola og fuglekvitteret, og snakket med mange hyggelige mennesker.

Siden vi kom hjem har vi ikke sett dyra noe særlig... Dovendyr! Jeg har uansett fått prøvd meg på flere hekleoppskrifter, fikk to nye bøker før helgen: Crochet Bouquet av Suzann Thompson og 100 Flowers to Knit & Crochet av Lesley Stanfield. Sistnevnte får man også på norsk her hjemme, men jeg kjøpte begge bøkene fra England (BookDepository.co.uk). Da betalte jeg mindre for de to bøkene til sammen enn om jeg skulle kjøpt den siste her hjemme. Pluss at de sender fraktfritt!


Har prøvd meg på noen av mønstrene, og storkoser meg med å prøve meg frem med garn og farger.

2 kommentarer:

 1. For noen sjarmerende turkamerater du har!!
  Og for en flott nettside du har fått, jeg har selsagt linket opp den siden under mine "hundeblogger" eller "Bra vovven" som listen heter :))
  Trenger alltid å lære noe av dyktige folk vet du :))
  Så nydelige blomster du har heklet!!
  Ønsker deg en strålende uke videre!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 2. Så søte ildere du har. Ser ut som de koste seg ute i sola:) Så koselig at du vil være med på give awayen min!

  Ønsker deg en flott vårdag:)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!