tirsdag 20. april 2010

Hawkeye

...ble navnet vår lille pasient endte opp med. Idag ble den fraktet til Fuglehjelpens representant som skulle ta den med videre til der den skal få komme seg til hektene igjen. Da jeg tok den ut av buret, var den kviknet til ganske godt. Sjekket den friske vingen, og det gikk bra. Sjekket meeeget forsiktig den vonde vingen, og fikk noen stygge blikk fra Hawkeye, et åpent nebb og en fot som lynraskt grep tak i fingeren min... Godt jeg hadde på hansker, ellers hadde fingeren min vært godt plastret nå! Mye usikkerhet om hva slags fugl dette er ennå, men vi er nå nesten sikre på at det er en spurvehauk hunn.

Bilde lånt fra Wikipedia

Fuglehjelpen er en organiasjon som ikke får annen støtte enn grasrotandeler og gaver, i tillegg til at man kan melde seg inn hos dem. Fuglehjelpen redder kanskje ca 5000 fugler i året, ville som tamme. Og klarer å få de aller fleste tilbake dit de hører hjemme. Og null støtte fra staten. Til sammenligning får Falck ganske mye i støtte for å hjelpe hunder og katter og fugler. De tar imot kanskje 150-200 fugler i året og avliver dem konsekvent... Det samme med Viltnemda.

Bilde lånt fra Fuglehjelpen

Det Fuglehjelpen kan regne med nå er to nye støttespillere. Les gjerne mer om dem på nettsiden deres. Gi dem gjerne støtte også, de er de eneste vi har her til lands til å hjelpe oss å ta vare på våre ville fugler. Og vi har ingen av dem å miste! Ok, måker og andre åtselfugler er det nok mer enn nok av, men de skal ikke behøve å lide heller. Men slike som hauker og falker ser man ikke mye av her til lands, det er vel regnet ca 5000 hekkende par av spurvehauk... Rovfuglene våre må vi ta vare på! I andre land hjelpes fugler gjennom en lang, kald vinter med mat som legges ut. Ikke i Norge. Sjøfugl i utlandet får mulighet til å svømme fordi folk lar råker forbli åpne på vannet for deres skyld. Ikke i Norge.

Bilde lånt fra Fuglehjelpen

Så hjelp heller Fuglehjelpen å hjelpe! De trenger all den støtte de kan få.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!