mandag 26. november 2012

Drage-tro

De som kjenner meg vet at drager er en stor del av livet mitt. Jeg mener - Hais og jeg hadde dragetema i bryllupet vårt! Jeg har alltid vært fascinert av disse kreaturene, og har egentlig aldri likt ridderhistorier som gikk ut på drepe dragen for å redde den teite prinsessa. For min del er drager stolte og magiske dyr, kloke og tålmodige. De er voktere og trofaste. Vel, de fleste ihvertfall.


Mens jeg har vært på kurset "Myter & Eventyr" det siste semesteret, har jeg gått enda mer i dybden. Jeg vet jeg tror på drager, og jeg finner drager og dragesymbolikk over alt. Kurslederen i København sa også at han har fått øynene opp for drager rundt omkring og hadde tatt seg selv i å se etter og finne fler og fler rundt om i byen. Og du kan tro jeg var i paradis da jeg var i Beijing i vår! Og selvsagt laget jeg en drage til dukketeateret i Køben, og var drage selv i skuespillet her i Oslo.


Jeg sier jeg tror på drager, og da tenker jeg på de som en form for energi. En benevnelse på Google som jeg plutselig fant i mott søk etter stoff til skoleoppgaven, fant jeg Draconic Magick og Draconic Wicca. Spennende og interessante temaer for ei som er på søken etter et navn å sette på sin egen opplevelse av tro. Så nå leser jeg en haug av ting om temaet for å finne ut mer. Jeg har (ennå) ikke funnet noe på norsk om dette, men søker videre.


Jeg får mange skrå og rare blikk når jeg sier at jeg tror på drager. Men jeg mener at hva jeg tror på er like viktig som hva du tror på - min tro betyr noe for meg, din tro betyr noe for deg. Og jeg har alltid ment at det beste må være å kunne tro på det man vil og i tillegg la andre få tro på det de vil.Alle bilder er fra FB-siden "Fairies, dragons and other mytical creatures".

3 kommentarer:

 1. Tro på akkurat hva du vil, for folk kan titte skrått på deg åkke som hva man tror. Det viktigste er vel hva og hvordan man tror selv?
  Del gjerne litt av det du fant, for det hadde vært spennende å høre filosofien din. Har alltid vært fasinert av drager selv, og synes det er spennende at de kan dukke opp på noe så besynderlig som en stavkirke. Masse spennende symbolikk rundt omkring- bare man titter litt.. :)

  SvarSlett
 2. Jeg bryr meg ikke om skrå blikk og kommentarer, jeg tror det jeg vil og sånn er det. :) En side jeg har lest en del på er http://www.fox-moon.com/drag/dragon10.html som tar for seg mye av det jeg lurer på. Og jeg finner drager over alt, ja. :)

  SvarSlett
 3. Så spennende da! :) Jeg tror vel i grunnen på de fleste "fabeldyr" men at de finnes i den astrale verden, altså at de ikke er fysiske som oss, hvertfall ikke på samme måte, de kommer fra en annen dimensjon :)

  SvarSlett

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!