mandag 7. mars 2011

Kreativ helg

I helgen hadde jeg jobbfri, og jeg har kommet igang med hekling igjen også. Så i uka som gikk gjorde jeg ferdig en liten pung jeg hadde heklet. Klemmen kjøpte jeg på Panduro, jeg ville prøve meg litt frem. Oppskrift på portemonè fant jeg i boken "Hekleglede" av Frida Pontèn, og tilpasset den klemmen som jeg hadde. 


 Inspirert begynte jeg på en liten veske hvor klemmen til denne også var kjøpt på Panduro. Denne tok mer prøving og feiling siden jeg måtte finne ut av mønsteret selv. Men tror det blir bra - slapp opp for garn på lørdag, så idag skal jeg til Sandvika Storsenter og kjøpe mer. Gleder meg til sluttresultatet!


Så siden jeg var i så kreativt sving allerede, fant jeg frem den siste bokpakken fra Hobbyglede - "Sy!" av Cath Kidston. Der er det nemlig med ferdigklippet stoff til en av veskene i boken. Så da hadde jeg ingen unnskyldning lenger, det var bare å finne frem symaskina igjen. Og det var jaggu på tide - det var så lenge siden sist at jeg hadde glemt hvordan man trædde i tråden... Men fant ut av det! (Skulle bare mangle.) 


Så når jeg først var igang, fant jeg frem mer stoff jeg ville lage veske av, klippet til delene etter at stoffene var vasket og sydde den fra boka først. Ordnet til fôr-stoff også, men sydde alst sammen sammen samtidig, og dermed ble det sømmer inni veska også. Jaja, da hadde jeg prøvd, og fikk det riktig i den andre vesken. Den andre er i sort og rødt, to farger jeg liker godt. Fôret i denne ble knallrød cordfløyel. Jeg klippet til en mobil-lomme som jeg sydde fast først - med sort tråd, hadde ikke rød. Men syntes det ble festlig med kontrasten. Under nedbrettkanten ville jeg ha litt ekstra, så jeg klippet til en remse med cordfløyet og la den under sømmen så den tittet litt frem. Dermed fikk jeg en fin kant. Øverst titter fôstoffet frem.


Jeg fant en glidelås som passet perfekt (hamstret en del sånne sist jeg var på Stoff og Stil), sydde den fast og til slutt sydde jeg fast skulterremmen med to røde perlemorsknapper. Posene fra Panduro med masse forskjellige knapper oppi er knall! Pyntet foran og bak med to røde hjerteknapper og laget en dusk til glidelåsen. Ferdig! 


Så nå skal jeg på garnbutikken og Panduro for å finne mer smånips. Og kikke mer i sy-boka mi om det er flere andre ting jeg kan lage når jeg først har en fridag fra skolen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!