tirsdag 26. mars 2013

Travle dager!

Appelsiner med morgendugg.

Tiden flyr når man har mye å gjøre! Igår var det siste visning av huset kl 8, før turen gikk til notaren der kontrakten skulle gjennomgås igjen og skrives under og alt. Innen klokka var 11 så var vi ferdige! Så vi gikk til en kafé og fikk i oss litt lunsj før vi dro tilbake til huset, denne gangen med nøkler i hånd.

Lunsj i påskesol!
Vi lastet av det vi hadde igjen av bagasje, så over litt her og der før vi tok den 6 mil lange turen til IKEA... Noen har prøvd seg på varehuset hjemme i Norge, det er bare pannekaker med blåbær i forhold til her i Sør Frankrike! Her har de alt, men innimellom var dte vanskelig å finne ting og enkelte ting hadde dem ikke hele sett av - slik som håndklesett... Da ble det litt mix og match.

Svensk småland i Frankrike...

Etter vel 5 timer der, måtte jeg ha i meg noe mat - blodsukkeret kræsja med et brak og tok meg nesten med i fallet... Vi var da ved restaurantern - som holdt på å stenge! Men vi fikk ihvertfall softis, kaffe og brus. Softisen redda meg, og med et par slurker brus innabords klarte jeg å gå rett igjen også. Et par småting gjenstod - som ben til senga, og arrangere hjemtransport for sengene, så vi var jo der i omtrent en time til før vi endelig var på vei tilbake. Innom huset, lastet av varene og dro tilbake til der vi overnatter. Var jo ikke tilbake før klokka var omtrent ni, så vi var ganske slitne.

Månelyst på vei "hjem".

Idag var det opp tidlig, men denne gangen skulle vi ikke være i Les Arces før ca 9.30. Jeg ble satt igjen i huset og startet med vaskemaskin og oppvaskmaskin mens jeg tuslet rundt og ryddet ting på plass og greier. Ma & Pa var nede i byen for å sette opp konto i banken der - må jo ha det så man kan trekke strømregningen og slikt. De var temmelig raskt tilbake, de hadde blitt forespeilet mange timer på det kontoret før de ville være ferdige, men innen en halvtime så var alt ordnet.

Formiddagskaffen ble inntatt på terrassetrappen i stekende sol sammen med selvplukkede apelsiner fra eget tre. Namme! Like etterpå ringte leverandørene av sengene og sa de var på vei. Pa tolket det som at de ville være der a kl 15. På slaget kl 13 sto de utenfor porten! Pa hadde hørt feil, nå ville de inn og levere! Igjen ble vi overrasket siden vi var blitt fortalt at vi ville være heldige om vi fikk varer før vi skal hjem, og da enda heldigere om de kom når de sa de skulle. For oss har alt gått på skinner! Sengene ble levert og plassert i sine repektive rom - de monterer vi imorra.

Siden butikker (ihvertfall i små byer som Les Arces) gjerne stenger mellom 13 og 15 på dagen, fant vi ut at vi heller skulle nyte sol og varme hjemme. Frem med shorts og singlet, solkrem og stoler. Lunsjen ble inntatt i solkroken hvor tempen vel nåtte opp imot 27-28 varmegrader til slutt. Herlig! Men når klokka nærmet seg 15 kom mørke skyer og ødela for mer soling, så vi pakket sammen og dro ut til der det fantes mange forskjellige varehus.

Namme! Egne appelsiner!

Først var vi på Maison - en herlig butikk med masse stæsj jeg ble helt bortevekk i! Jeg fant et herlig teppe jeg måtte ha - rødt med hvite prikker, såklart. Og et metallbrett med retrodesign, og et par kjøpeskapsmagneter. Men jeg kunne tatt med meg såååååå uendelig mye mer om jeg hadde kunnet! Må nok dra tilbake dit en dag! Etterpå gikk turen til en elektronikk-sjappe der de fikk tak i kaffemaskin, vannkoker og stavmikser. Så dro vi til But - der endte de opp med to skinnsofaer, et salongbord og et spisebord. Det leveres når de er tilbake i mai. Til slutt var vi innom siste sjappa - utemøbler som spisebord og stoler, og grill, som blir levert på fredag etter noe "forhandling" med selgerne.

Så nå er Ma & Pa godt fornøyde tror jeg. Og jeg mistenker det ikke er så mange som gjør unna slike maraton! De er som Cæsar - de kom, de så, de fant og kjøpte... Imorra blir det rolig dag. Ma og jeg blir med husfrua her på en runde med bruktbutikker, Pa og husverten finner vel på noe de også. En tur innom huset blir dte også for å sette sammen senger og vaske det siste sengetøyet og greier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!