torsdag 23. august 2012

Uke 2 fortsetter

Tirsdag skjedde ikke mye annet enn å være på skolen og ha litt teori om myter og eventyr. Rolig dag, med andre ord. Med unntak av dramatimen med mye sprell og morro.

Onsdag var det drama! Vi holdt på med praktiske oppgaver i et ar timer før vi alle ble delt inn i grupper - de samme gruppene som vi skal ha dukketeater-fremvisning med på slutten av dette oppholdet. Ut i parken ved skolen og begynne å braistorme ideer til et egendiktet eventyr. Er kjempefornøyd med gruppen min - vi var ferdig med brainstorming og oppsett av timeline på knappe to timer. Innen alle var ferdige hadde vi også vært en tur til en flott kirkegård i nærheten og spist lunsj. Kirkegården virker relativt ny, og er rene parkanlegget med små statuer rundt omkring og pent opparbeidede plener.

 Katt og en haug med mus

 Bytte og rovdyr undres over den andre

 Eksempel på en herlig gravsten formet som en stubbe

 "Utsikt" innover i gravlunden

 Harene til venstre og reven til høyre

 Skilpadden i skogbrynet

 En liten skog med en hyggelig sti

 Ender ved en liten dam i en sten

Innsyn fra porten og innover

Senere på dagen dro noen av oss inn til byen for å titte innom noen museer. Et kunstmuseum med masse statuer av en dansk kunstner - kopier av romerske og greske statuer, og diverse funn. Spennende, men fort unnagjort.

 Romersk løve

 Fantastisk malte tak

 Enda en løve

 Herkules

 Et eventyrisk maleri

 Stein-slange

 Plakaten utenfor museet: Thorvaldsens Museum

 En blomst fra gjerdet ved Tivoli

Regnbue!

Idag var det mest teori igjen, et psykologisk perspektiv på myter og eventyr. Med eventyr fortalt i timen og eksempler fra gjerne norske eventyr, var det veldig gøy. Det som ikke var like gøy var å gå til det internasjonale kontoret og høre om det var noe nytt om husværet til de studentene som ikke er norske... HiOA er ikke veldig behjelpelige, og heller ikke de beste til å svare på mailer, så jeg føler jeg må ta litt ansvar og hjelpe dem. Jeg kan i det minste oversette fra nettsider og greier, men det er jo så fantastisk dyrt i Oslo... Så jeg har engasjert familie til å sjekke og undersøke litt for meg. Ja, jeg skal sende timeliste til HiOA siden jeg gjør jobben deres... 

Men på den annen side - vi skulle på teater etter timene idag. Vi dro inn til byen og kom frem, vi skulle se et belgisk stykke med en drage. Vi kom frem, så 5 minutter, så var det et amatør-dukketeater, og ferdig. Ehm. Javel. Det viste seg at dragestykket (som vi trodde skulle vare 45 minutter) var 5 minutter - flytte seg til nytt publikum - 5 minutter - osv. Over 45 min. Jeje, fikk tatt noen flotte bilder ihvertfall. Dragen var fantastisk! Bare se på bildene! Hele dragen var styrt av tråder, og fyren gikk rundt på stylter. Imorra skal vi starte på teaterdukkene våre til stykkene vi skal ha. Og jeg skal lage drage... :DIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!