mandag 1. april 2013

De siste påskedagene

...har jeg vært helt uten nett, så jeg får ta en oppsummering.

Torsdag ble en typ altmulig-dag. Vi pakket sammen der vi var og dro "hjem" til eget hus. På veien var vi innom diverse butikker - en med malig for veggene (som vi fant tilfeldig. Butikken, ikke malingen som sådan...), en bruktbutikk og matbutikken. Den første middagen ble laget og fortært, til stor glede for de nye eierne og meg. Fortsatt kaldt og regn.


Fredag ble travel, med hagemøblene (stuemøblene for øyeblikket) levert av en illsint franskmann - han fant ikke frem med gps'n sin og flagra forbanna på fransk i telefonen til Pa som prøvde å roe ned mennesket nok til å snakke i et forståelig tempo. Vi fikk da møblene til slutt, og det skal sies at veien er både smal og uvøren... Uansett - vi fikk satt sammen bordet noe før vi dro og handlet mat før elektrikeren skulle komme 13.30! Han kom, han så, han undersøkte og han dro igjen, det som var galt skulle han fikse neste gang Ma & Pa er nedover. Så var det å montere ferdig bord, dekke det, lage mat og ønske gjester velkommen - de vi hadde bodd hos tidligere i uka. Hyggelig gjensyn sånn før vi skulle sette nesa hjemover igjen.
Lørdag var det bare å få i seg frokost, pakke inn i bilen og kjøre. Vi lukket og låste og takket for oss for denne gang, og satte nesa nordover. Mye av bilturen ble unnagjort i søvne for min del, og et par stopp underveis. Sånn i 19-tiden begynte vi å se setter hotell vi kunne ta inn på. Men det var ikke barebare! Vi så flere langs motorveien i Nancy, men det var umulig å vite hvor vi skulle ta av - ofte hadde vi kjørt forbi avkjørselen før hotellet kom til syne. Vi dro videre og kom til Metz. Vi tok av og kjørte inn i byen. Det var Påskeaften så det var mange folk ute på vei til kirker og katedraler, men hotell fant vi ikke. Fant nesten ikke igjen motorveien engang! Men vi kom oss på den til slutt og fortsatte til Luxemburg. Rett over grensa gikk gps'n tulling og hadde oss ut i gokk mellom en haug med forskjellige landsbyer. Vi kom oss gjennom til slutt og inn i Tyskland. Temmelig slitne stoppet vi på en bensinstasjon - mer diesel og tur på do, og spurte han i kassa om han visste om noen hoteller. Jada, bare kjør der og dit! Vi kjørte der og dit, og fant hotellene, men de var stengt!!! Tilbake til motorveien igjen... Og kjører og kjører... Kom frem til Kobletz og kjørte rundt, inn feil vei i enveiskjøring og fant et hotell som var åpent med ledig rom! Halleluja! Parkerte bilen, sjekket inn og god natt! Da var klokka halv ett...! Mener å huske vi var innom et sted hvor det var et hotell, men ikke rom og de sendte oss videre, men ikke spør meg hvor... Lang dag, ja! Ma & Pa fikk ett rom, jeg fikk et eget rom - herlig. 

Vi sovna alle tvert og sto opp kl 10 på Søndag. Frokost og off we go! Lunsj ble inntatt ved Hamburg. Denne gangen kom vi oss til København i 21-tiden og innlosjerte hos en annen kollega av Pa. God mat, godt selskap og god søvn. 

Utsikt fra hotellrommet i Kobletz

Så denne karen da vi kom ut av parkeringshuset...

Lunsjmeny på en kro ved Hamburg

Namme!

Mandag ble det tidlig opp, hyggelig frokost med vertene og avgårde innen 10. Ferge over til Sverige og full fart hjem! Passe slitne var vi hjemme omtrent 16.30 - å herlige heim! Noe så fantastisk å komme hjem til mann og dyr, og egen seng! Tre dager i bil er mer enn nok!

Og jeg som skal ut på biltur til helgen igjen. Men pytt, det er bare 3-4 timer én vei... Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!