fredag 21. oktober 2011

Skole, jobb, lekser osv

Etter 22. juli, var jeg ikke i spesielt humør til å skrive noe, egentlig. Så startet skolen en måned senere for fulle mugger og har holdt seg slik hele tiden etterpå. Første dag startet med oppstartsinfo, før vi toget til første time i norsk hvor vi ble presentert høstens hjemmeeksamen... Jeg har allerede hatt hjemme-eksamen i matte, skal ha individuell samtale i samfunnsfag og RLE på mandag, innlevering av norsken neste uke, så eksamen i pedagogikk i starten av desember før siste eksamen ca 12/12. Innimellom skal jeg passe heim, lese pensum og jobbe. Fritid, hva er det?

Nåja, har forsåvidt valgt dette selv. Og jeg har en liten premie som venter på meg til våren... Jeg skal ha barnehagepraksisen i Beijing i 6 uker! Wohooo! Gleder meg masse!

På sømfronten, så har jeg laget meg to større vesker, en med cupcakes og en med kirsebær. Må sies at sistnevnte brukes hver dag til skole og jobb. Skulle ha satt igang med julegaver også, men når skal jeg få klemt inn det innimellom alt annet, tro? I desember en gang, kanskje? :D

Min kjære Rusty, Passaten jeg har hatt de siste 8 årene, bestemte seg plutselig for å stryke med her for litt siden. Til gjengjeld har Gromme Grim, en nyere Passat stasjonsvogn, kommet inn i familien. Hais driver jo med grafisk design, og har planer om å designe en diger drage å ha på panseret, i tillegg til nanvet "Gromme Grimm" på dørene foran. Gleder meg! Men, det må sies, det var temmelig melankolsk å se henne reise...

Av triste nyheter så er ikke Brak med oss lenger. Han var blitt 5 år gammel, ble sykere og sykere, til slutt mistet han muskelmasse og hadde rykninger i tillegg til at han var kjempetynn. Det var bare en ting å gjøre, og nå er han på andre siden av Regnbuebroen sammen med Ilde, Merlin, Speedy Gonzales og Arinya. Så da er det bare Amee og Bulder igjen sammen med Tix. Og det spørs hvor lenge vi har Bulder også. Han er kullbror til Brak, og har begynt å bli tynn han også. Men sånn er det. Ildere blir sånn mellom 5 og 8 år gamle i snitt, og er utsatt for kreft. Heldigvis har selektiv avl og strengere krav hos oppdrettere selv bidratt til at ildere lever lengere og holder seg generelt friskere.

Og for å skvise det inn her også: forsikre dyrene dine! Gjensidige er de eneste som har ilderforsikring i Norge, men det hjelper. Stakkars Ilde og Merlin var mye syke da jeg hadde de, totalsummen endte vel opp i 10.000,- på hver av dem - og jeg slapp unna med småpenger takket være forsikringen. Og da Arinya fikk tannproblemer, så slapp jeg unna med 1000,- istedenfor nesten 8000,-... Så forsikring er en glup ting. Og ikke minst ID-chipping! Det kan spare en for mye sorg og smerte dersom dyret forsvinner eller blir stjålet. Da har man bevis på at man er eier av dyret.

Mange hjertesukk og oppdateringer, detta. Jeje. Sånnn går det når man oppdaterer. Nå er det snart Halloween og jeg gleder meg omtrent like mye som til jul! Boo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en hilsen eller kommentar, setter pris på å høre fra alle!